Hoppa till huvudinnehåll Audionomerna Logga in Bli medlem

Nyhetsbrev mars 2024

Publicerad: 2024-03-08 19:20
Audionom i Stockholm?

SRAT planerar att genomföra en kampanj - En dag på jobbet - i sociala medier i samband med att ansökan till högskola/universitet är öppen 15 mars-15 april.De vill bland annat marknadsföra vårt yrke, där en audionom ska visa sin arbetsdag. Arbetar du i Stockholm eller närliggande område och kan tänka dig att filmas för att visa hur en arbetsdag ser ut för en audionom? Eller känner du någon som skulle kunna vara intresserad? Aktuella veckor för inspelning är v. 11-13. Hör gärna av dig om du/ni är intresserade via styrelsen@audionomerna.nu

Hej alla medlemmar!

Stort tack för en lyckad temadag den 1/3! Ert deltagande var viktigt och hjälpte oss att utveckla nya tankar kring vårt styrelsearbete!

Det nya styrelseåret för SRAT Audionomerna inleds med 3 styrelseledamöter och 1 ordförande. Vi tackar av vår tidigare vice ordförande Rebecka Rådsäter för hennes fantastiska arbete och engagemang under flera år.

Vi har många spännande punkter att arbeta med och kommer att uppdatera er under året som går. Om du har tankar och idéer kring nästa års temadag så är du hjärtligt välkommen med förslag till oss!

Temadagen i år handlade om specialisering och vi fick lyssna på 2 olika föreläsare som berättade som sina erfarenheter av sin specialisering, samt universitetslektorn och audionomen Sarah Granberg som fångade publiken med sin fängslande föreläsning om att väcka audionomerna. En sammanfattning av dagen följer nedan.

Ordförande för SRAT, Magnus Nordström, och ordförande för Audionomerna, Cecilia Laurell, inledde dagen och talade om hur läget är i världen - från makro till mikro: det allvarliga världsläget vi är i, om hur otroligt viktig varje förtroendevald person är på sin arbetsplats. Att vi engagerar oss tillsammans för att göra vår vardag bättre är så viktigt för att driva arbetet framåt. De trycker på hur viktigt det är med kompetensförsörjningen ute i landet och talar om SKR:s rapport, men även vikten av att regionerna som arbetsgivare måste arbeta på lönerna för att fortsatt vara konkurrenskraftiga.

Därefter fick Anders Sjöstrand ordet och pratade om balansutredningar i Region Stockholm ur ett audionomperspektiv. Att audionomer specialiserar sig via intern upplärning då det saknas utbildningsprogram väckte intresse bland deltagare. Det är naturligtvis en mycket viktig fråga att diskutera framöver för kårens utveckling. Den andra föreläsaren var Malin Reinelöv från Skåne. Hon gjorde en djupdykning i hur audionomer arbetar med tinnituspatienter i Skåne. Temadagen fortsatte med Sarah Granbergs två intressanta föreläsningar. På den första föreläsningen pratade Sarah om vad audionomkåren behöver fokusera på i framtiden. Det var kul att se att flera deltagare ville dela med sig av sina synpunkter kring ämnet. Vi har alla tagit med oss något att arbeta med i framtiden efter att vi lyssnade på Sarah. På den andra delen av Sarahs föreläsning lyssnade vi om hennes studie som handlade om hörselnedsättning i arbetslivet som ett exempel på specialiseringsområde.

Styrelsepresentation

Cecilia Laurell sitter kvar på ordförandeposten. Hon blev leg. audionom 2014 och arbetar i Region Jönköping på länssjukhuset Ryhov. Hon har suttit i styrelsen sedan 2019. Bor med man, två barn och två katter.

Malin Reinelöv är omvald som ledamot och vice ordförande. Hon arbetar vid Region Skåne med fördjupad rehabilitering på Hörsel och tinnitusmottagningen. Hon bor i Hässleholm med sambo och barn. På fritiden tycker hon om att träna, umgås med familjen och vänner.

Alev Pektas Sjöstrand är omvald ledamot. Hon är facklig förtroendevald på sin arbetsplats. Arbetar på Region Stockholm med utvidgad hörselrehabilitering. Hon är disputerad audionom och har utländsk erfarenhet inom yrket. Bor i Sverige sedan 2014. Är mamma till två söner och en katt. Bor med sin lilla kärnfamilj. Hennes största fritidsintresse är att läsa böcker så mycket som hon hinner.

Pia Svanstedt, också omvald ledamot, jobbar i Västra Götaland som audionom sedan 2014. Är fackligt förtroendevald och skyddsombud på sin arbetsplats och ordförande i audionomernas lokalförening i VGR. Håller till i Göteborg med sambo och bonusbarn. På fritiden kan hon ses på en klättervägg, spelades brädspel eller gåendes långa promenader.

Är du intresserad av att bidra i styrelsearbetet?

Vi fick tyvärr inga nya ledamöter in i styrelsen, men det är aldrig för sent. Om det finns någon som är intresserad av styrelsearbete så hör gärna av er för nästa år! Shiva Lindahl är valberedare och nås på shiva.lindahl@skane.se.