Hoppa till huvudinnehåll Audionomerna Logga in Bli medlem

Nyhetsbrev juni 2024

Publicerad: 2024-06-18 10:33 • Uppdaterad: 2024-07-18 10:33

Hej alla medlemmar! Nu börjar det närma sig sommaren och vi önskar er alla en riktigt härlig och varm sådan! Senaste nyheterna från oss hittar ni nedan.

Audionompriset

Audionompriset 2024 gick till leg. audionom Agnes Nazzibwa, Maryam Sanatgard samt koordinator Jaana Strömberg. Nomineringen kom från audionom Sofia Knutsson och var följande:

Dessa kvinnors kunskap, framgång och erfarenheter har lett oss som grupp till ett mycket bra team. Deras stryka och kunskap har gjort oss starka och deras driv till bra arbetsmoral smittar av sig och man vill prestera lika bra som dem. Enskild för mig själv har Maryam och Agnes fått mig ifrån en osäker audionom till att verkligen blomma ut och få en audionomroll jag verkligen trivs med idag. Detta med hjälp av att jag kunnat våga fråga om hjälp, vågat utvecklas med tryggheten att veta att händer de något kan jag alltid lösa de ihop med mina kollegor som alltid ställer upp. Nu har jag varit audionom sedan 2020 och älskar mitt jobb, och älskar att jag blivit så trygg i min roll och en del av de är just deras förtjänst. Så ett stort tack för de, till just dessa två kvinnor. 

Jag vill även notera (nominera) Jaana Strömberg som inte är audionom men är vår koordinator som gör ett fantastiskt jobb med oss audionomer och vi är mycket tacksamma för henne. Om de är någon som får vårt jobbvardagsliv att vara uppstyrt och proffsigt så är de Jaana.”  

Stort grattis till Agnes, Maryam och Jaana! Vi vet att alla våra audionomkollegor gör ett väldigt viktigt jobb ute i arbetslivet, inte bara för patienter men för sina kollegor också. Vi är så glada och stolta över hur audionomer stödjer varandra i arbetslivet. Vi behöver varandra! 

Temadagen - save the date!

Vi har hunnit arbeta effektivt sedan mars månad och har redan kommit långt i planeringen för nästa års temadag. Ämnet kommer att vara "Audionomyrket i framtiden" och ni kommer att få möjlighet att lyssna på flera spännande föreläsningar. 

Temadagen kommer traditionsenligt att hållas den 3 mars på World Hearing Day, planera gärna in detta i kalendern redan nu!

SRAT:s Förbundsmöte

Den 24-25 maj hölls SRAT:s Förbundsmöte i Sollentuna. Förbundsmötet är det högsta beslutande organet i SRAT och hålls var tredje år. Audionomerna hade fyra mandat vilket var precis lagom för hela styrelsen. Temat för i år var "Hållbart engagemang" och förutom förbundsmötet var det flera lärorika föreläsningar och workshops att delta på. Vi hade även möjlighet att både bada och spela biljard utöver de viktiga beslut som togs, samt träffa styrelsemedlemmar från de andra föreningarna. Man blir väldigt stolt över att vara en del av en så stor och demokratisk organisation som SRAT. 

Fackliga frukostar för förtroendevalda

Nu när vår förhandlare Sveker Jutvik är tillbaka från föräldraledigheten startar de fackliga frukostarna för förtroendevalda igen. Kallelse har redan gått ut till berörda. 

På en av frukostarna är tanken att vi ska diskutera en kommande kompetensbeskrivning för Audionomer. Vi uppmuntrar er dela era synpunkter med era förtroendevalda kring audionomens kompetens för att vi ska få ett bra underlag att arbeta med. 

Delegering 

Inom kort kommer vi att komma ut med en förfrågan om mer information kring de audionomrelaterade arbetsuppgifter som utförs av andra yrkeskategorier. Vi önskar att så många som möjligt vill svara på denna då det är viktigt för att kunna utveckla kåren.