Hoppa till huvudinnehåll Sök Logga in Bli medlem

Datum:

25 oktober

Tid:

10:00 - 12:00

Plats:

Digitalt

Typ:

Webbinarium

Vem:

Svenska arbetsmiljönätverket

Anmäl dig

Webbinarium: Att leda och samverka på distans, chefens roll i det digitala arbetslivet

Välkommen till ett webbinarium inom ramen för kampanjen Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv. Årets tema är Chefens roll i det digitala arbetslivet.

Detta är det andra webbinariet för året och det presenterar resultaten av Arbetsmiljöverkets inspektioner på temat, ett lärande exempel på ledarskap på distans samt exempel på de stöd och verktyg som kunskapsorganisationerna Prevent och Suntarbetsliv har att bjuda på.

Webbinariet arrangeras av det svenska arbetsmiljönätverket som består representanter från Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket (AV), Arbetsgivarverket, Svenskt Näringsliv, Industriarbetsgivarna, LO, Kommunal, PTK, Sveriges Kommuner och Regioner, TCO, Saco, Partsrådet, Suntarbetsliv, Prevent, Forte och Sveriges EEN-ambassadör.

Program 25 oktober

Under förra året tittade vi på hur det är att arbeta med allt större digitalisering och hur det påverkar arbetsmiljön, men i år vänder vi blicken mot ledarskapet. Hur är det att leda en verksamhet och samverka när arbetsplatsen är digitaliserad? Vad är viktigt som ledare att uppmärksamma och hur skapas en god arbetsmiljö på den digitaliserade arbetsplatsen?

Resultat från inspektioner

Projektledare Malin Cato från Arbetsmiljöverket delar med sig av resultaten från inspektionerna på detta tema som gjorts under hösten.

Framgångsrikt ledarskap på distans, ett lärande exempel

Under pandemin fick Tillväxtverket i uppdrag att snabbt bygga upp och senare avveckla korttidsstöd för företag i behov av personalpermitteringar. En stor temporär organisation med inlånad personal och nyrekryteringar leddes helt på distans under tre års tid. Ewa Thylén utsågs i fjol till ”Årets Nyskapande Chef i offentlig sektor” för sina förmågor att leda handläggningen i Tillväxtverkets uppdrag. Under detta pass delar hon, tillsammans med huvudskyddsombud och facklig ordförande Nina Dahlman och Linn Johansson, med sig av exemplet om hur de aktivt arbetade med den digitala arbetsmiljön.

Stöd och verktyg

Prevent och Suntarbetsliv har olika stöd och verktyg för att arbeta med den digitala arbetsmiljön. Dagens webbinarium avslutas med ett smakprov på några av dem.

Webbinariet är kostnadsfritt, men registrering krävs.

Moderator: Axel Wiman
 
Webbinariet vänder sig till personer med intresse för arbetsmiljöfrågor kopplade till ledarskap och samverkan på den digitala arbetsplatsen.

Alla som registrerar sig nedan får en länk via e-post någon dag innan webbinariet.

Sista anmälningsdag är 24 oktober kl. 15.00.