Hoppa till huvudinnehåll SRAT Sök Logga in Bli medlem

Datum:

4 december

Tid:

14:00 - 15:30

Plats:

Digitalt

Typ:

Webbinarium

Vem:

SRAT i samarbete med Svensk chefsförening

Anmäl dig!

Foto: Cecilia Olsdotter

Chefswebbinarium: Risker och påverkan – hur kan du som chef skydda din verksamhet?

Välkommen till en inspirerande chefsföreläsning med Patrik Oksanen, journalist och författare, om vilka krav det värsta säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget ställer på ditt ledarskap. Många chefer uppfattar allt mer av den komplexa och utmanande omvärlden som påverkar både verksamheter och medarbetare på olika sätt. Hur ser påverkan ut och hur behöver vi förbereda oss?

Kriget i Ukraina, Nato-medlemskapet och en allt mer auktoritär inriktning i bland annat Kina, Iran och Ryssland skapar nya typer av hot. Att vara påläst och förberedd kan hjälpa dig som chef, din organisation och dina medarbetare att hantera risker för påverkan och allvarliga konsekvenser för er verksamhet.

Vi har mycket att stå upp för - vår demokrati, en transparent och rättssäker offentlig förvaltning – men också behov av att skydda den öppenhet, tillit och innovation som är grunden för vår välfärd. Det är alltså mycket som står på spel.

Föreläsningen ger konkreta exempel och handfasta råd om hur du som chef och din organisation kan bli mer förberedd för att skydda verksamheten. 

Bild på Patrik Oksanen

Patrik Oksanen, foto Cecilia Olsdotter.

Oksanen kommer 2025 ut med en essäbok om rysk hybridkrigföring, han är ledamot av Kungliga krigsvetenskapsakademien samt knuten till tankesmedjan Frivärld och till Centret för totalförsvar och samhällets säkerhet vid Försvarshögskolan.