Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Datum:

27 juni

Tid:

08:40 - 09:30

Plats:

Almedalen

Typ:

Seminarium

Vem:

Saco hälso- och sjukvård

Seminarium i Almedalen: Hur kan reglering av specialisttitlar i hälso- och sjukvården och tandvården bidra till bättre vård?

Välkommen på frukostseminarium i Almedalen med Saco hälso- och sjukvård! Torsdagen den 27 juni klockan 8.40 -9.30 i Läkarförbundets tält. Vi bjuder på frukost!

En alltmer avancerad hälso- och sjukvård och tandvård behöver hög, kvalitetssäkrad kompetens. Idag är både specialistutbildningen och specialisttiteln för många viktiga professioner oreglerad. Det är negativt för såväl professionerna, för verksamheterna och – inte minst – för patienterna.

Medverkar gör:

Cecilia Winberg, moderator, ordförande Fysioterapeuterna
Harriet Wallberg, utredare, Behörighet och yrkesreglering inom hälso- och  sjukvård och tandvård
Johan Hultberg, ledamot Socialutskottet (M)
Karin Sundin, ledamot Socialutskottet (S)

Regeringen tillsatte hösten 2023 en utredning för att se över behovet av reglerad specialistkompetens eller utbildning för fler yrkesgrupper. Utredningen ska också se över eventuella krav på kontinuerlig fortbildning. Nu har utredningen kommit  ungefär halvvägs.

Välkommen till ett samtal om vad problemet egentligen är, och  hur något så tekniskt som reglering av titlar och utbildning kan bidra till en tydligare, mer tillgänglig och jämlik vård för patienterna.

När:

Torsdagen den 27 juni klockan 8.40 -9.30

Plats:

Slottsterassen 6, Läkarförbundets tält