Hoppa till huvudinnehåll SRAT Logga in Bli medlem

Glöm inte din viktiga återhämtning!

Publicerad: 2024-07-16 06:00

ORDFÖRANDE HAR ORDET: Nu är den korta men efterlängtade sommaren här. Jag vill påminna om att inte alla är lediga på sommaren. I en del branscher och yrken är det som mest att göra på sommaren. Om du jobbar i sommar – kom ändå ihåg att du behöver få semester under andra tider på året.

Nu är den korta men efterlängtade sommaren här. Sociala medier fylls av vackra bilder från soliga sommarstugor, ljuvliga jordgubbstårtor och badande barn.

Jag vill påminna om att inte alla är lediga på sommaren. I en del branscher och yrken är det som mest att göra på sommaren. Våra medlemmar försvarar vårt land, förebygger ohälsa, välkomnar barn till världen, stöttar människor med funktionsnedsättningar och får infrastrukturen att fungera. Många verksamheter finns till året om, hela dygnet.

"Om du jobbar i sommar – kom ändå ihåg att 
du behöver få semester under andra tider på året."

Om du jobbar i sommar – kom ändå ihåg att du behöver få semester under andra tider på året. Tumma aldrig på din hälsa för att få verksamheten att rulla! Kanske kan du inte njuta vid en myggig skogssjö just i kväll – men se till att få ledigt när ”alla andra” jobbar i stället.

Det kan vara svårt att släppa tankarna på jobbet. Ni jobbar ju alla i högkvalificerade och samhällsviktiga yrken. Men jag hoppas att du ändå hittar ditt sätt att få vila, sömn och ny energi. Om det känns svårt så kanske forskningsbaserade tips om återhämtning kan hjälpa dig?

 

Magnus Nordström
Förbundsordförande SRAT

Nu ska jag själv återhämta mig på västkusten, där jag har mina rötter. Mitt bästa sätt att återhämta mig är att få ta mig an den där stora bokhögen med allt från romaner till forskning som intresserar mig. Du kanske hellre rensar ogräs, virkar mormorsrutor eller är ute med båten? Vad som ger återhämtning är individuellt. Men vi alla behöver det för att få vardagen att rulla.

 

Läs mer

Vill du läsa fler Ordförande har ordet? På vår webb har vi samlat de senaste. Flera av texterna är också publicerade i vår medlemstidning Essens. 

Ordförande har ordet

 

Ordförande har ordet